qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri

Tema mjeseca: Promjena svjetonazora

Članak: Zadatak biznisa je spasiti svijet - 2.dio, Elizabeth Debold

download PDF

Zadatak biznisa je spasiti svijet - 2.dio

Elizabeth Debold Elizabeth Debold doktorirala je iz područja psihologije i razvoja ljudskih potencijala na sveučilištu Harward. Priznati je predavač, savjetnik i autor. Knjiga koju je napisala u koautorstvu s Marie C. Wilson, Mother Daughter Revolution, postala je svjetski bestseler. Trenutno obavlja dužnost urednika magazina What Is Enlightenment?, eminentne publikacije koje se bavi evolucijom svijesti.


Intraorganizacijska promjena: transformacija svijesti i kulture

Malo poslije ponoći lice Michaela Renniea bilo je obasjano plavičastim odsjajem s monitora njegovog prijenosnog računala. Rennie i ja razgovaramo već satima. Naslonjen na rub radnog stola jednog od njegovih partnera iz McKinseya (jer je njegov ured, kat do vrha, zatrpan raznim stvarima pošto je tek doselio iz Australije u New York), pokazuje mi slajdove, razne dijagrame i dokaze dramatičnih promjena koje se događaju u okviru McKinsey's Performance Leadership Programa - koji je prvi puta odrađen s kompanijom Woodside Petroleum po želji Johna Akehursta.

Visok i mršav, Rennie cijelim svojim bićem ukazuje na uglađenog korporativnog direktora. Tek sada lagano odvezuje svoju kravatu dok uzbuđeno tumači svaki slajd prezentacije. Krenuli smo u neku vrstu dueta. On klikne, slajd na monitoru se promijeni, zatim kaže nekoliko riječi, a ja uzviknem "Vau!" A to moje "Vau!" zaista dolazi iz srca - posao koji su Rennie i njegova partnerica, Gita Bellin, obavili u Australiji zaista je fantastičan. Sa svakim novim klikom gotovo da čujem metalne okove krute strukture tradicionalne korporacije kako padaju na pod i lome se u tisuće komadića. Rennie, ozarena lica, samo se smješka, pa mi onda kaže: "Suptilno, zar ne?"

Komentar

Komentar

Velimir Srića

Živimo u doba kad je moguće činiti gotovo sve, ali je pitanje što ima smisla učiniti. Danas se zato sve više menadžera svakodnevno pita zašto troše toliko vremena na posao, što time dobivaju, koje vrijednosti ostvaruju, koje ciljeve postižu, kako to utječe na njihovu osobnost, obitelj, privatni život. Vraćamo se starim i nikad do kraja odgovorenim pitanjima poput

pročitaj...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna