qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: qLife No. 17: UMJETNOST I LIDERSTVO

Članak: Umjetnost u službi liderstva, Intervju s Danicom Purg

download PDF

Umjetnost u službi liderstva

Intervju s Danicom Purg Danica Purg, predsjednica i dekanica, IEDC– Bled School of Management, predsjednica, CEEMAN – Central and East European Management Development Association.

Marko Lučić, Quantum21.net i qLife urednik i član uprave


U posljednja dva desetljeća integracijom umjetnosti u obrazovne programe IEDC – Poslovna škola Bled prometnula se u svjetskog lidera edukacije lidera i menadžera. Jedinstveni pristup uključen u osnovni kurikulum škole zadobio je mnoga priznanja stručne javnosti širom svijeta, a nedavno je nagrađen i od AMBA-e, uglednog svjetskog udruženja poslovnih škola i vodećeg međunarodnog autoriteta za certifikaciju postdiplomskih studija liderstva i menadžmenta. Na posljednjoj godišnjoj svečanosti IEDC je nagrađen prestižnom nagradom "The MBA Innovation Award" za inovativnost u edukaciji, a njen program je ocijenjen kao "jedan od četiri najinovativnija" među 700 AMBA programa 199 poslovnih škola u 75 zemalja. Međutim, pohvale ne pristižu samo iz redova međunarodnih profesionalnih i strukovnih organizacija i udruga, već još i važnije, od samih polaznika škole koji su iznimno zadovoljni inovativnim pristupom za koji tvrde da je "motivirajuć i inspirativan", a poneki i da im je "promijenio život". U razgovoru s profesoricom Danicom Purg, dekanicom i predsjednicom IEDC - Poslovne škole Bled, uglednom promicateljicom novih standarda kvalitete u obrazovanju lidera i menadžera, vodimo vas na uzbudljivo putovanje na kojem se susreću umjetnost i liderstvo.

Marko Lučić: Pokušajte u samo jednoj rečenici sažeti bit koncepcije "Umjetnost u liderstvu"?

Danica Purg: Uključivanje raznih oblika umjetnosti i umjetničkih procesa kao osnovni pristup obrazovanju i edukaciji odgovornih lidera i menadžera 21. stoljeća.

ML: Dozvolite mi malu radoznalost. Funkciju dekana i direktora IEDC-a obnašate od samog osnutka škole. Odražava li ideja spajanja artističkog iskustva i liderstva na neki način vaša osobna iskustva u domeni umjetnosti?

DP: Povezivanje umjetnosti i biznisa oduvijek mi leži na srcu. Različite umjetničke forme, prije svega kazalište i drama, a potom i vizualna umjetnost, oduvijek su mi mnogo značile. Cijeloga života, a posebno u ovim zrelim godinama koje trenutno živim, umjetnost me inspirira i motivira. Osjećam da je umjetnost veoma bitna za bogatstvo iskustava, za ispunjenost života smislom. Taj intuitivni uvid oduvijek sam željela podijeliti s ljudima s kojima surađujem: studentima i osobljem fakulteta. Istina je, integracija umjetnosti i umjetničkog iskustva u obrazovne procese bila je i ostala u fokusu naše škole od samog osnutka prije 26 godina.

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna